torstai 11. joulukuuta 2014

Enkelinkiharat

Pikkuleipiä tulee nykyään leivottua tosi harvoin. Ja jos pikkuleipiä leipoo, ne ovat yhä useammin amerikkalaisia, cookie-tyyppisiä keksejä. Harmi sinänsä, sillä useimmat suomalaiset perinnepikkuleivät ovat mielestäni hurmaavia. 

Enkelinkiharaleivät ovat yksi suosikeistani. Sitruunainen taikina on mukavan raikas ja ohrakas puolestaan tekee pikkuleivistä ihanan kevyitä ja rapeita. Pirteät enkelinkiharat ovat alunperin joululeivonnainen, mutta ne sopivat ihan yhtä hyvin myös kevään ja kesän juhliin. 




Enkelinkiharat (noin 50 kpl) 
200 g voita
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 tl leivinjauhetta

Raasta sitruunan kuori. Vaahdota pehmeä voi, hunaja ja sokeri. Vatkaa mukaan vaniljasokeri, sitruunaraaste ja kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot, ohrakas ja leivinajauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. 

Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle noin 5 sentin levyistä siksakkia. Älä pursota liian tiukkaan, sillä taikina kohoaa uunissa.




Paista uunin keskitasolla reilussa 175 asteessa 10-15 minuuttia. Leikkaa kiharat heti lämpiminä noin kolmen sentin viipaleiksi. 




Säilytä pikkuleipiä kannen alla metallisessa purkissa. Käsittele enkelinkiharoita varoen, ne ovat ihanan mureita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti