sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kardemummatryffelit

Joulukarkkien kokeilu alkoi tänä vuonna kardemummatryffeleillä, ohje löytyi Dan Sukkerin sivuilta. 

Ohje on helppo, ainoastaan tryffelimassan pursottaminen pieniin vuokiin tuotti pientä haastetta. Massa jäähdytetään ennen pursotusta ja oikean lämpötilan löytäminen vaatii tarkkuutta. Liian lämmin massa ei asetu kauniisti mutta liian kylmä massa jämähtää pursotinpussiin. Itse jäähdytin tryffelimassan ulkona ja aikaa meni noin puoli tuntia, välillä kävin sekoittamassa. 

Kardemummatryffelien maku on aluksi melko vaisu mutta jälkimaku yllättää. Kardemumma melkein räjähtää suuhun. Varoitus lienee paikallaan, sillä lämpimässä massassa kardemumma ei maistu niin voimakkaasti. Malttia maisteluvaiheessa kardemumman lisäämiseen!




Kardemummatryffelit (noin25kpl)
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita
3/4 dl muscovadosokeria
175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
½ tl jauhettua kardemummaa

Paloittele suklaa. Mittaa kattilaan kerma, voi ja sokeri. Kiehauta seos, mutta älä keitä pitempään. Lisää kattilaan suklaa ja kardemumma. Sekoita massa tasaiseksi ja jäähdytä ulkona tai jääkaapissa. Sekoittamalla nopeutat viilenemistä. 

Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota pieniin karkkivuokiin. Säilytä viileässä.

2 kommenttia: