maanantai 19. tammikuuta 2015

Eläinkirjakakku

Tiitu-neiti täyttää tällä viikolla neljä vuotta. Neljä! Mihin tämä aika oikein menee, ihmettelee nonna usein, kun synttärikakkuja leipoo. 

Synttäreitä juhlittiin viikonloppuna ja täytekakun aihe oli kerrottu nonnalle hyvissä ajoin: eläinkirja, avonainen eläinkirja. Siitä, ovatko hattivatit eläimiä, käytiin synttäreillä vilkasta keskustelua. Synttärisankari oli hattivatit kuitenkin itse kirjaansa valinnut, joten mitäpä nonna selvää asiaa muuttamaan.



Vaikka tiesin aiheen ja juhlien ajankohdan tarpeeksi ajoissa, en ole lopputulokseen tällä kertaa ollenkaan tyytyväinen. Kakkupohjaa oli liikaa ja täytettä puolestaan liian vähän. Omassa kakkupalassani sain suuhuni melkein pelkkää pohjaa, ei kiva! Kuorrutuksessa toistin jälleen vanhan virheeni eli kaulitsin marsipaanin liian ohueksi ja kakkupohja kuulsi läpi. Eniten harmittaa juuri tuo virheiden uusiminen. Onneksi sentään täytteeksi valitut suklaa-mascarponekreemi ja mansikkakermatäyte olivat ok, samoin yksittäiset koristeet. 

Eläinkirjakakku
pohjat:
6 munan kakkupohja kirjavuokaan
4 munan levykakkupohja "pöytälevyksi"

täytteet (vadelman tilalla mansikkaa):
http://lapiccolatorteria.blogspot.fi/2014/11/vadelma-suklaakreemikakku-isanpaivaksi.html

kostutus vaniljasokerilla maustettua maitoa

kuorrutus ja koristeet sokerimassaa ja marsipaania

marsipaanin alla vatkattua vispikermaa

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Koristelut ovatkin suunnilleen ainoa asia, johon olen tyytyväinen.

      Poista
  2. Leipurin itsekriittisyyttä. ;) Kuorrutuksen mahdolliset viat ei mun silmiin osuneet ja pohjan liiallisuutta en allekirjoita edes maistettuani uusiksi blogauksen luettuani. Kokonaisuus oli sekä herkullinen että upeannäköinen! Tiitukin toki tykkäsi ihan kaikkiaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä itsekriittisyys johtuu siitä, että leivontavaiheessa ajatus harhaili. Tuntuu, että olisin pystynyt parempaan....

      Poista