lauantai 1. helmikuuta 2020

Suffelisuklaakakku (liivatteeton)

Monella työpaikalla on hauskoja työyhteisöä ja työmotivaatiota piristäviä tempauksia. Opettajat(kin) ovat kovia syömään pullaa, joten meillä vietetään pullaperjantaita. Nimi listaan ja omalla vuorolla pöytä koreaksi. 

Osallistuminen on täysin vapaaehtoista, samoin tapa, miten pullansa toteuttaa. Lukuvuosien varrella on nähty taidokkaita korvapuusteja, keksejä, jäätelöä, kaupan pullaa, täytekakkua, karkkeja jne. jne. Perusidea, hyvän mielen tuominen työyhteisölle, on pääasia.


Tällaiselle himoleipurille pullaperjantaivuoro on tietysti odotettu asia. Tälle kerralle valitsin jo hyvissä ajoin pätkispalat, pellillisestä mintunmakuisia mokkapaloja riittää jokaiselle maistiainen. Perjantain lähestyessä löysin kuitenkin vielä Suffelisuklaakakun ohjeen ja pakkohan sitä oli työkavereihin testata. Koska työyhteisöni on iso, tuplasin alkuperäisen ohjeen ainemäärät ja kokosin kakun isoon irtopohjavuokaan. Maku olikin ihana, mutta ulkonäkö hieman kärsi. Kotikakkuun aion kokeilla samaa ainemäärää pienempään vuokaan, jotta kakku saa korkeutta ja näyttävyyttä. Suffeli Snackseja kannattaa muuten ripotella täytteen sisälle reippaasti, ovat kivoja yllätyksiä. Kakku on superhelppo valmistaa ja se pysyy koossa suklaan voimalla, ilman liivatetta.

Pahoittelut valokuvien laadusta, puhelimen kamera tallensi nyt tällaisia.

Alkuperäinen Suffelisuklaakakun ohje löytyi Leivontalaboratorion instasta ja blogista.


Suffelisuklaakakku
keksipohja:
200g keksejä (minulla oli joulupipareiden jämät)
80g voita

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (minulla oli halkaisija 24cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat öljyllä. Sulata voi, murskaa keksit. Sekoita voi ja keksit keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

täyte:
4dl vispikermaa
200g maitosuklaata
200g tuorejuustoa
1 pussi Suffeli Puffi Snackseja
1 pussi Suffeli Salty Snackseja

Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja notkista tuorejuusto esim. nuolimella. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto. Yhdistä kerma suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan muutamassa erässä, ripottele väliin reippaasti Suffeleita. Pohjalle ja päällimmäiseksi tulee täytekerros. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä yön yli. 

Koristeli Suffeleilla. Täytteessä olevat Suffelit pehmenevät ajan myötä, joten kakkua ei kannata säästää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti