perjantai 11. lokakuuta 2019

Pätkispalat

Näyttää mokkapaloille, maistuu mintulle. Syysloman kunniaksi leivoin heti kotiin tultuani Pätkispaloja. Hetken keittiössä hääräiltyäni siivouskin sujui ja päiväteet terassilla (ulkovaatteet päällä) maistui taivaalliselle.

Alkuperäinen ohje on Kodin Kuvalehdestä 23/2018.

Makoisaa viikonloppua!


Pätkispalat (uunipellillinen)
200 g voita
3½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 prk (250g) rahkaa
1 ps (140g) Pätkiksiä
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhoa
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl piparminttuaromia (esim. Dr. Oetker)

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää rahka ja paloitellut pätkikset. Sekoita. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi minttuaromi ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

kuorrute:
75 g voita sulatettuna
3/4 dl vahvaa kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhoa
1 tl piparminttuaromia
pinnalle pätkispaloja

Sulata voi ja lisää siihen kuuma kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakao sekaan. Lisää minttu. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle, koristele pätkispaloilla.

Anna levyn jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista, jotta saat siistimpiä paloja ja maku ehtii tasaantua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti