lauantai 2. marraskuuta 2019

Gluteenittomat ja laktoosittomat Salted caramel brownies

Nainen on terve, kun se leipoo! Minuun tämä itse keksimäni sanonta pätee täydellisesti. No, toki on aikoja ettei vain ehdi leipoa ja silti kaikki on hyvin. Mutta kyllä minun mielialani voi aika hyvin lukea leipomusten määrästä.



Pyhäinpäiväviikonloppuun olen jo leiponut porotorttuja ja viimeisimpänä Salted caramel brownieita. Olen pitkään ihaillut näitä suolaisen ja makean yhdistäviä ohjeita, joten nyt oli hyvä aika kokeilla. Browniepohja on supersuklainen, päällys puolestaan tahmeaa kinuskia. Browniet on helppo valmistaa, itse paistoin pohjan jo eilen, joten tälle päivälle jäi vain kinuskin keittäminen ja syöminen.



Gluteeniton ja laktoositon brownieohje löytyi Yhteishyvästä 4/2017.



Salted caramel brownies (uunipellillinen)
pohja:
175 g laktoositonta voita
175 g tummaa suklaata (varmista gluteenittomuus)
4 kananmunaa
4½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 dl laktoositonta maitoa

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai miedolla lämmöllä liedellä. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä munat yksitellen, itse käytin sähkövatkaimen pienintä nopeutta. Yhdistä gluteenittomiin jauhoihin kaakao ja leivinjauhe. Yhdistä jauhot ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. 

kuorrute:
2 dl fariinisokeria
2 dl laktoositonta kuohukermaa
25 g laktoositonta voita
½ tl suolaa
+ sormisuolaa valmiin piirakan päälle

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tipautat pisaran kylmään veteen ja kinuski jää palloksi ekä hajoa.  Anna kinuskin jäähtyä pari minuuttia. Lisää voi ja suola ja sekoita. 

Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle. Säilytä piirakkaa jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Pintaan voi ripotella vielä hitusen sormisuolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti