tiistai 12. marraskuuta 2019

Daim-kakku (gluteeniton, munaton)

Viime sunnuntaina isä, iskä ja isi asettuivat saman kahvipöydän ääreen nauttimaan isänpäivästä ja Daim-kakusta. Juhlapäivissä parasta on perheen yhteiset hetket ja heti kakkosena näiden hetkien kahvipöydän antimien suunnittelu. 

Daim-kakun ohjeen löysin Kinuskikissalta. Vaikka ilman uunia valmistuvassa kakussa tuntui aluksi olevan tuhat leivontavaihetta, olikin se lopulta nopeatekoinen. Tein suurimman urakan jo lauantaina, vain kakun kuorrutus ja koristelu jäi sunnuntaiaamuun. 

Kinuskikissan ohjeisiin voi aina luottaa, eikä Daim-kakku ollut poikkeus. Ihanat kerrokset suklaata ja visuaalisesti nätti. Isät ja heidän läheisensä suosittelevat.



Daim-kakku
pohja:
100 g täysjyvä-digestivejä (gluteenittomia)
75 g suolakeksejä (gluteenittomia)
100 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 24cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa palat myös vuoan reunoille ja "kiinnitä" ne sipaisemalla ruokaöljyä vuoan reunoille. 

Murskaa keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

mantelikreemi:
80 g pehmeää voita
3/4 dl tomusokeria
1½ dl mantelijauhetta
pari hyppysellistä suolaa
1 tl vaniljauutetta (itse käytin vaniljasokeria)
½ dl kermaa

Notkista voi vatkaimella. Lisää loput kreemiaineet annetussa järjestyksessä. Sekoita tasaiseksi ja levitä kreemi keksipohjan päälle. Jos kreemin levittää vain pohjan keskiosalle, saa paksumman kerroksen ja visuaalisesti näyttävämmän kakun. Laita vuoka jälleen jääkaappiin.

suklaatäyte:
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata (tarkista gluteenittomuus)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa juoksevaksi ja lisää se kermavaahtoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Levitä suklaatäyte vuokaan reunoja myöten. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Minulla kakku oli foliolla peitettynä jääkaapissa yön yli.

Irrota leivinpaperisuikaleet ennen kuorruttamista. Kakun voi myös laittaa hetkeksi pakastimeen, jotta pinta on mahdollisimman kylmä ennen kuorrutteen levittämistä.

suklaakuorrute:
150 g maitosuklaata (tarkista gluteenittomuus)
100 g voita
+ 1 iso Daim-patukka (56g) koristeluun

Sulata maitosuklaa ja voi erikseen. Yhdistä sulat ja sekoita, kunnes voi on sekoittunut tasaisesti suklaaseen. Kaada kuorrute kylmän kakun päälle ja reunoille. Siisti reunat ja koristele rouhitulla Daimilla. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti