lauantai 12. tammikuuta 2019

Porkkanakakkukääretorttu

Jouluherkuista ei vielä ole pitkä aika, mutta sen verran kuitenkin, että voi jo ajatella leipovansa työviikon päätteeksi jotain namia. Porkkanakakkukääretorttu on ollut leivontalistalla pitkään, nyt oli sen aika. 

Hyväähän se on. Järkyttävän hyvää. Tarpeeksi täytettä. Helppo ja nopeahko tehdä. Ei mulla muuta.



Porkkanakakkukääretorttu
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl hienoa porkkanaraastetta

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula käännellen taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokeri-voiseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita varovasti tasaiseksi. 

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Kumoa pohja voipaperin päälle, jotta se jäähtyy nopeammin. Voipaperille ei välttämättä tarvita sokeria, koska taikinassa on voita ja se irtoaa paperista helposti.

täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Kääri rullaksi ja laita jääkaappiin jähmettymään. 

Säilytä kääretorttua viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti