sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Laku-mokkapalakakku

Tiedättekö, mikä mokkapaloista tekee mokkapalat? Kahvi.

Mokkapaloista on nykyään loistavia versioita, kuten kääretortut tai muffinit, mutta jossain muodossa niistä löytyy aina kahvia. Niinpä instasta silmiini osunut Yhteishyvän ohje 
Lakritsi-mokkapalakakusta ilman kahvia herätti heti mielenkiintoa - sekä hyvässä että huonossa. Siis pakko kokeilla.


Harmi, että tämä kokeilu kääntyi negatiivisen puolelle. Itse en lopputuloksesta löytänyt mitään mokkapaloihin viittaavaa. Sen sijaan keksin muutaman parannusidean seuraavalle leivontakerralle. Saa käyttää!
1) Taikinaan maidon tilalle kahvia.
2) Jaa pohja kahteen osaan ennen kuorruttamista ja levitä väliin esim. appelsiinihilloa. Pohja on melko kuiva tuollaisenaan.
3) Kuorrutteeseen riittää hyvin kerma ja hopeatoffee. Tomusokerin lisääminen tekee kuorrutteesta hassun harmaata. 
4) Kakkuun saa ilmettä esim. värikkäillä lakukuulilla tai kahvinmakuisella suklaalla.


Laku-mokkapalakakku
1 ps (170g) hopeatoffeeta
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl makeuttamatonta, tummaa kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (tai kahvia)

Sulata voi kattilassa. Lisää kymmenen pilkottua hopeatoffee palaa. Sekoita, kunnes toffee on sulanut, jätä jäähtymään.

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vuorotellen maidon (kahvin) kanssa laku-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 24cm) ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.

Jos haluat lisätä kakkuun hilloa/marmeladia, tee se tässä vaiheessa. Jaa pohja kahteen osaan ja levitä väliin hilloa. 

kuorrutus:
loput hopeatoffeet
1,5 dl kuohukermaa
(3 dl tomusokeria)

Kaada kerma kattilaan ja pilko sekaan loput hopeatoffeet. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes toffee on sulanut kokonaan. Jäähdytä niin, että seos on sakeaa mutta valuvaa.

Vaihtoehto 1) Siivilöi tomusokeri seokseen ja anna edelleen jäähtyä, kunnes seos on sakeaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Vaihtoehto 2) Kaada jäähtynyt ja saennut laku-kermaseos kakun päälle ja reunoille. 

Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti