lauantai 10. marraskuuta 2018

Nutellahiutaleet

Torttumaailmassa tämän vuoden hitti ovat lumihiutaleen muotoon tehdyt tortut. Minä päätin isänpäivän kunniaksi kokeilla sekä uutta muotoa että uutta täytettä. Nutella on jo pitkään ollut täytelistallani ja nyt oli sen aika. 


Hieman mietitytti nutellan käyttäytyminen uunissa eli valuuko kaikki täyte hiutaleiden raoista ulos. Osa valui, mutta paljon pysyi myös sisällä. Väreiltään nutellatortut eivät ole valtavan kauniita, mutta onhan nämä mukavaa makuvaihtelua. Täytin puolet tortuista nutellalla ja toisen puolen perinteisimmin omena-kanelimarmeladilla. Rahka-voitaikinan tein itse.


Nutellahiutaleet
rahkavoitaikinan ohje löytyy täältä.

Tee taikina mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin. 
Lumihiutaletorttujen ohjeita löytyy netistä videoineen paljon.
Täytä tortut nutellalla.
Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Säilytä tortut kylmässä. Sopivat loistavasti myös pakastettaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti