sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Paraisten piparkakut


Piparkakkuja leivottiin tänä viikonloppuna isolla porukalla, Tiitun ja Nupun lisäksi nonnan apuna oli tyttöjen äiti ja japanilainen opiskelijaystävämme Mizuki. Ruoanlaittaminen ja leipominen ovat helppoja ja mukavia tapoja tutustuttaa ulkomaalainen Suomeen. Paljon tekemistä, paljon ääntä ja suomeakin oppii siinä samalla


Perinteiset piparit on meillä jo monta vuotta tehty samalla Paraisten piparkakut- ohjeella. Tänä vuonna uunista tuli ulos paljon eläimiä (varsinkin kissoja) sekä muutama muumi, hattivatti ja Suomi.



Paraisten piparkakut
125g voita
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
(1 tl pomeranssinkuorta)
1 kananmuna
1 tl soodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja

Mittaa voi, siirappi, sokeri ja mausteet suureen kattilaan. Kiehauta seos, sekoita koko ajan puuharukalla. Vatkaa taikina haaleaksi. 

Lisää kananmuna. Yhdistä sooda ja vehnäjauhot ja lisää taikinaan pienissä erissä.

Muotoile taikina kelmun sisällä litteäksi levyksi ja laita kylmään yön yli. 

Kauli taikinasta ohuita levyjä ja painele piparimuoteilla pipareita.

Paista piparit 200 asteessa uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti