Vaikka nyt leivoin tätä joulukakuksi, lime-juustokakku ei mielestäni ole vain joululeivonnainen. Makunsa puolesta limekakkua voi leipoa ympäri vuoden.
Lime-juustokakun ohje löytyi Kotilieden leivonta-lehdestä (24/2017). Suomalaiset lakat sopivat kakun kanssa hyvin. Sen sijaan kananmunan valkuaisella ja tomusokerilla kuorruttamani rosmariinin oksa ei hivele omaa silmääni ollenkaan.
Lime-juustokakku
pohja:
150g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
1prk (387g) kondensoitua maitoa
1 dl lime curd-tahnaa
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelystä
Sekoita täytteen aineet huolellisesti keskenään. Varo, ettei tuorejuusto jää paakkuihin. Kaada täyte varovasti vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia.
kuorrute:
200g ranskankermaa
4 rkl tomusokeria
Sekoita ranskankerma ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä varovasti kakun pinnalle.
Jatka paistamista 5-6 minuuttia, jotta seos hyytyy. Anna kakun jäähtyä ritilän päällä, ennen kuin irrotat vuoan. Säilytä kakkua kylmässä mutta ota lämpenemään noin tuntia ennen tarjoilua. Huoneenlämpöisessä kakussa maut pääsevät paremmin esille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti