sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Manteli-inkivääripiparkakut (munaton)


Suurin odotuksin leivoin manteli-inkivääripiparkakkuja, joiden ohje löytyi Kotilieden leivontalehdestä (24/2017). Nyt täytyy todeta, että maku oli pettymys. Piparit ovat mukavan pehmeitä mutta suuhun jäi rasvainen maku eikä makuaistini löytänyt inkivääriä ollenkaan. Jotain ytyä piparit olisivat kaivanneet, ehkä lisää inkivääriä. 

Jos kuitenkin innostuit kokeilemaan, leipomista helpottaa, jos taikina on mahdollisimman kylmää ja kaulittu taikinalevy paksuhko. Tämä taikina ei ole ohuille pipareille. Ja olkaahan paistamisen kanssa tarkempana kuin minä, ruskistuvat uunissa todella nopeasti.




Manteli-inkivääripiparkakut (noin 50kpl)
125g voita
2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl kuohukermaa
5 del vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1(-2) tl jauhettua inkivääriä (minulla oli vain 1 tl)
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita jauhoihin mausteet ja mantelijauho. Lisää kerma ja jauhoseos taikinaan, sekoita huolella tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin mieluiten yön yli.

Leivo taikinasta piparkakkuja, paista 175 asteessa 5-7 minuuttia. Minulla onnistui vasta kolmas pellillinen, joten uunia kannattaa tarkkailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti