Monena vuonna olen antanut pieniä ruokalahjoja sukulaisille tai työkavereille. Listalla ovat olleet mm. suklaalevite, gluteenittomat (myös vegaaneille sopivat) lakritsi- ja suklaamantelit, taateli- ja kookospallot sekä ihanan suklaiset kardemummatryffelit.
Tänä vuonna kokeilin jo näin hyvissä ajoin cookie butteria, joka kuulema on vuoden trendilevite. Cookie butter oli tosi nopea tehdä ja ainakin koemaistajina toimineet työkaverini siitä pitivät. Itse valitsin kekseiksi kanelikeksejä, mutta levitteeseen sopivat myös esim. digestivet tai suklaakeksit.
Valitettavasti kuvissa cookie butter näyttää vähemmän herkulliselle, sillä salaman kanssa kuvaaminen ei minulta tahdo onnistua. Pimeän vuodenajan ongelmia, huokaus.
Cookie butter (noin 4dl)
1pkt (260g) esim. kanelikeksejä (LU Bastogne)
huom! gluteenittomaan levitteeseen valitse gluteenittomia keksejä
1-2 rkl tummaa sokeria
hyppysellinen suolaa
2 rkl sulatettua voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 dl vettä
Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää sokeri ja suola, sekoita. Lisää voisula ja hunaja ja sekoita jälleen. Anna koneen pyöriä ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes leviteestä tulee kermaista ja sileää.
Lusikoi purkkeihin ja säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti