lauantai 18. marraskuuta 2017

Inkiväärinen ruis-puolukkakakku

Muutaman vuoden tauon jälkeen perheemme toimii jälleen ystäväperheenä ulkomaalaiselle opiskelijalle. Tänä vuonna opiskelijamme tulee Japanista ja olemme jo ennättäneet  mm. tutustuttaa hänet salibandyyn ja suomalaiseen isänpäivän viettoon. 

Hauskinta mielestäni tässä ystäväperhetoiminnassa on miettiä, mitä suomalaisuus oikeasti on. Sen kysymyksen myös Mizuki on meille usein heittänyt: 
Onko tämä tavallista suomalaista ruokaa? (Hmm, pasta kyllä on alunperin Italiasta...)
Mikä tämä oikein on? (Alvar Aallon maljakko) 
Miksi se on tuon muotoinen (No niinpä! Hankala kuin mikä.) 

Väitän, että aluksi niin helpoilta kuulostaviin kysymyksiin on loppujen lopuksi vaikea vastata. Itse yritän vastata suomalaisuuteen leipomalla, isänpäiväksi leivoin omasta mielestäni perisuomalaisista aineista ruispuolukkakakun. Ja kakun mausteeksi tuli aasialaista alkuperää olevaa inkivääriä. 


Inkiväärinen ruis-puolukkakakku
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
3 dl puolukoita

Sekoita munat, sokeri ja kermaviili keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (noin 1,2l). Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen koristelua.

kuorrute:
1 dl puolukoita + koristepuolukat
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa

Soseuta puolukat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita kerman joukkoon tuorejuustoa ja puolukat. 

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele puolukoilla. 

Omasta mielestäni kakku on parhaimmillan vasta seuraavana päivänä, kun se on ehtinyt hieman kostua jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Itse tykkäsin kovasti, mutta muut perheenjäsenet eivät lämmenneet kakulle?! Mizuki puolestaan on niin kohtelias, että hän tykkää kaikesta...

      Poista
  2. Mä ainakin tykkäsin! Aloitin vaan sen verran hyvänkokoisella palasella tuhtia suklaakakkua, että tämän pala jäi turhan pieneksi... :D

    VastaaPoista