tiistai 14. marraskuuta 2017

Ihan vaan suklaatäytekakku


Olen edelleen leiponut tänä syksynä järkyttävän vähän. Herkkujen syömisestä en kylläkään ole tinkinyt, joten voin sanoa testanneeni lähikaupan uutuuskeksit läpi. 

Isänpäiväksi meille oli kuitenkin tulossa lastenlasten lisäksi miehen vanhemmat ja japanilainen opiskelijaystävämme, joten tuntui nololle (Miksi ihmeessä?) tarjota kaupan tuotteita. Kakkua suunnitellessani huomasin, että leipomattomuus alkaa näkyä taitojen ruostumisena. En ollutkaan enää niin itsevarma hommaan ryhtyessäni, enkä sitten lopulta keksinytkään mitään uutta ja ihmeellistä kakkua, vaan "ihan vaan suklaatäytekakun". 

Ilokseni huomasin, että sen verran hyvin "ihan vaan suklaakakku" teki kauppansa, etten ehtinyt ottaa valokuvaa kakun sisältä. Suklaa on varma valinta!





Suklaatäytekakku
pohja: Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja
kostutus sokeroitua maitokaakaota
täyte1: noin 4 dl soseutettuja pakastevadelmia
täyte 2: maitosuklaakreemi
200g maitosuklaata
1prk (250g) mascarponea
50g voita
2rkl tomusokeria

Vaahdota mascarpone, pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa ja lisää vaahtoon.

Levitä kostutetulle kakkupohjalle ensin vadelmasosetta ja sitten kerros maitosuklaakreemiä. Kokoa kakku reippaaseen tahtiin, sillä suklaakreemi jämähtää nopeasti. Tarvittaessa kreemiä voi lämmittää mikrossa muutaman sekunnin, jotta se levittyy paremmin.

kakun reunat vaahdotettua vispikermaa

suklaakuorrute:
150g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna sen kiehua. Lisää tumma suklaa pieninä paloina ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää voinokare antamaan kiiltoa. Jäähdytä kuorrutetta hetki kattilassa ennen kuin kaadat sen kakun päälle.

Koristele erilaisilla suklaakarkeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti