maanantai 15. toukokuuta 2017

Keväinen mango-omenatäytekakku

Olipa meillä viikonloppuna hauskaa Tiitun ja Nupun kanssa, kun yhdessä teimme sokerimassasta koristeita äitienpäiväkakkuun. Täysin valkoisella kuorrutettu mango-omenakakku on tyylikäs pohja kaikille koristeille ja se on hyvä vaihtoehto vaikka kevään ylioppilasjuhliin. Meillä tätä kakkua on nimittäin tehty edellisen kerran tyttöjen äidin saadessa lakin eli 12 vuotta sitten!


Nonnalle oli jäänyt Nupun syntymäpäiväkakusta ylimääräistä sokerimassaa, jonka nyt yhdessä muotoilimme koristeiksi. Nuppu tykkäsi tehdä kukkia ja aakkosia, Tiitu kukkia ja perhosia. 
Kakun täytteenä oli omenahilloa ja lastenruokahyllystä löytyvää mangososetta. Mango-omenakakku
pohjana neljän kananmunan sokerikakkupohja
kostutus appelsiinimehulla

täyte:
3dl kuohukermaa + ripaus vaniljakreemijauhetta
reilu 1 dl rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl sokeria
250g mangososetta
omenahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää ripaus vaniljakreemijauhetta vatkaamisen aikana. Lisää rahka, sokerit ja mangosose kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 

Levitä appelsiinimehulla kostutetulle kakkupohjalle ensin omenahillo ja sen päälle mangotäytettä. Tee toinen kerros samoin. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kakkupohja.

kuorrute:
2 dl kuohukermaa + ripaus vaniljakreemijauhetta
1 dl rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl sokeria
kookoshiutaleita

Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe, lisää rahka ja sokerit. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Ripottele lopuksi kookoshiutaleita päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti