Munkkien paistamisen sijaan kokeilin hurjasti helpompaa pokekakkua. Nimi tulee englannin verbistä poke eli tökätä tai pukata. Paistettuun kakkupohjaan tökitään reikiä, jotka täytetään hillolla tai marjoilla ja lopuksi kakku kuorrutetaan esim. tuorejuustolla. Sen verran annoin keväälle periksi, että omaksi pokekakukseni valitsin sitruunapoken.
Sitruunainen pokekakku
pohja:
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 18cmx24cm) tai pyöreään kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
väliin:
noin ½ purkkia lemon curdia
Töki tai kaiva reikiä jäähtyneeseen kakkupohjaan. Levitä pinnalle lemon curdia ja tasoita kunnolla, jotta kolot täyttyvät.
kuorrutus:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
noin 5 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi esim. nonparelleilla. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti