Olenkohan kertonut tarpeeksi monta kertaa, että parhaita leivonnaisia ovat tuoreista marjoista tehdyt muffinssit, kakut ja piirakat. Alkusyksy on leipojan unelma-aikaa.
Tällä viikolla marjat piiloutuivat vaniljajugurtin kanssa piirakkaan. Halusin vaihtelua piirakkatäytteissä usein käytetyille kermaviilille ja ranskankermalle, joten lisäsin täytteeseen vaniljajugurttia. Lopputuloksessa vanilja erottuu häivähdyksenä, siis yllättävän vähän. Tämä piirakka on kiva sekoitus viinimarjojen kirpeyttä ja vaniljan lempeyttä.
Vanilja-punaherukkapiirakka
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele piirasvuoka. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
täyte:
noin 5 dl viinimarjoja
1 prk (2 dl) vaniljajugurttia
½ dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(+ puolikkaan vaniljatangon siemenet)
Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita keskenään jugurtti, maito ja sokerit. Lisää kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Jos haluat korostaa vanilja makua, voit lisätä täytteeseen puolikkaan vaniljatangon siemenet.
Kaada täyte marjojen päälle ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 30-40 minuuttia. Piirakka on parasta jäähtyneenä.
Kiitos, tämä oli hyvää ja raikasta. Ihanaa, kun saa herkutella kesken työpäivän!
VastaaPoistaKiitän palautteesta. Vihjeesi on tallennettu ;-)
VastaaPoista