sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tietokonekakku

Tiitun ja Nupun isä sai maisterin paperit ja päättyneitä opintoja juhlittiin viikonloppuna. Täytekakun koristeisiin toivottiin jotain aiheeseen liittyvää, joten näpersin marsipaanista pienen tietokoneen. Täytteeseen maisteri toivoi tuoreita marjoja. Mustikoita ei löytynyt ja metsävatut olivat liian pieniä, mutta mansikoita kaupasta vielä saatiin. Sen verran mauttomia ne kuitenkin jo ovat, että seuraava mansikkakakku tehdään ensi kesänä.

Lämpimät onnittelut maisterille!


Tietokonekakku
pohjana kuuden munan kakkupohja
kostutus mansikoiden mehulla+vaniljamaidolla

täyte:
tuoremansikkasosetta+sokeria
1 prk vaniljarahkaa
3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Soseuta mansikat ja levitä kakkupohjalle. Pohjaa ei tarvitse kostuttaa erikseen, sillä mansikoiden mehu riittää yleensä hyvin kostukkeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe vatkaamisen aikana. Sekoita rahka ja kerma keskenään. Levitä puolet täytteestä mansikkasoseen päälle. Laita seuraava pohja päälle, levitä mansikat ja kerma-rahkaseos. Nosta kolmas pohjalevy päälle. Päällimmäinen levy kannattaa kostuttaa vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Nosta kakku jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli.

koristelu:
2,5 dl floravispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
mantelimassaa

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Levitä ohut kerros kermaa koko kakun päälle. Kauli mantelimassasta "pöytälevy" ja asettele se kakun päälle. Koristele reunat kermalla. Asettele aiemmin tehdyt koristeet kakun päälle.

1 kommentti: