lauantai 9. elokuuta 2014

Patatas bravas suomalaisittain

Kesälomalla kävimme pitkästä aikaa tutustumassa oman kaupungin ravintolatarjontaan. Viinilasillisen ääressä oli mukava vaihtaa kuulumisia perheenjäsenten kanssa ja nauttia tapaksia. Suosikkini tapaspöydässä oli patatas bravas eli alunperin espanjalaiset lohkoperunat, jotka usein tarjotaan juuri alkupalana. Makukokemus oli sen verran miellyttävä, että teimme näitä pottuja myös kotona. Ja kun Suomessa ollaan, niin perunat saivat kaveriksi porkkanaa.


Patatas bravas 
perunoita
(porkkanoita)
oliiviöljyä
karkeaa suolaa
rosmariinia

Keitä perunoita noin 15 minuuttia, perunoiden ei tarvitse olla täysin pehmeitä. Jos keität myös porkkanoita, niille riittää hieman lyhyempi keittoaika. Lohko juurekset sopiviksi paloiksi. Lorauta kulhoon öljyä ja pyörittele palat öljyssä. Kuumenna paistinpannu ja pyörittele peruna- ja porkkanapaloja kuumalla pannulla, jotta ne saavat hieman väriä. Kaada paistetut juurekset takaisin öljyastiaan, rouhi sekaan suolaa ja rosmariinia. Tarjoile alkupaloina tai pääruuan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti