keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sitruuna-lakritsipalat

Nyt on jäänyt lakuvaihe pahasti päälle. Himoitsen lakritsia jopa enemmän kuin suklaata ja se näkyy myös leipomuksissa. 



Työkaverit saivat tällä viikolla maistella sitruuna-lakritsipaloja, joiden ohje löytyi omasta paikallislehdestämme. Pohjataikinaan tulee reippaasti sitruunaa ja vain pieni määrä lakritsijuurijauhetta, joten hallitseva maku on sitruuna. Sen sijaan kuorrutus on täyttä lakutavaraa eli lakritsikinuskia. Koristeiksi valitsin iloisen värisiä kierrelakuja. 




Sitruuna-lakritsipalat (pellillinen)
pohja:
1,2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl lakritsijuurijauhetta

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan sitruunamehu ja kuoriraaste. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja lakritsijuurijauhe keskenään. Lisää jauhoseosta ja voi-sitruunaseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita huolellisesti pohjia myöten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 pussi (noin 160g) Kick-karkkeja

Pieni karkit terävällä veitsellä. Kaada kerma ja karkit paksupohjaiseen kattilaan, lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes karkkipalat ovat sulaneet kermaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Valmis kuorrute on paksua ja kiiltävää. Jäähdytä muutama minuutti ja kaada kuorrute pohjan päälle. Koristele esim. lakupaloilla. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. 

Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti