maanantai 23. tammikuuta 2017

Lakritsi-vadelmatäytekakku 6-vuotiaalle


Kuten aiemmin kirjoitin, alkuvuoden juhlituimmat synttärit ovat Tiitulla. Nyt juhlittiin jo 6-vuotissynttäreitä, päivänsankari ihaili lahjaksi saamiaan legoja ja aikuiset päivittelivät ajan kulua. Tiitun isäkin totesi järkyttyneensä lievästi, kun päiväkodista kehotettiin täyttämään esiKOULUhakemus. Hyvä kakkumaku tällä kuusivuotiaalla ainakin on, sillä toiveena oli lakritsi-vadelmatäytekakku. Kakun täytettä kokeilin aiemmin kääretortun yhteydessä ja silloin tuntui, että mausta jäi jotain puuttumaan. Nyt lisäsin kakun sisälle (vadelma- ja lakritsitäytteiden päälle) vielä pieniä lakupaloja ja kuorrutin kakun lakritsikuorrutteella. Koristeeksi vielä kasa erilaisia lakritsikarkkeja, niin saatiin vähän väriäkin mukaan.

Onnea Tiitu-rakas 6 vuotta! Lakritsi-vadelmatäytekakku
6 munan suklaakakkupohja
kostutus vadelmavichyllä
reunoihin noin 1 dl vispikermaa vatkattuna
koristeluun erilaisia lakritsikarkkeja

täyte 1: vadelmatäyte
täyte 2: lakritsitäyte + 150 g pehmeitä lakupaloja

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta pohja vadelmavichyllä, levitä pohjan päälle puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet lakritsitäytteestä. Leikkaa lakupalat pienemmiksi ja ripottele puolet lakritsitäytteen päälle. Aseta toinen pohja päälle, kostuta ja täytä samoin kuin edellä. Aseta kolmas pohja ja kostuta myös se. Anna kakun tasaantua jääkaapissa mielellään yön yli.

lakritsikuorrute:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g Kick-karkkeja

Laita kerma ja Kick-karkit paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet kokonaan. Keitä vielä hiljaisella lämmöllä, kunnes seos sakenee eli noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kattilassa hetki, välillä sekoittaen. Jos kuorrutteen kaataa kakun päälle liian kuumana, se valuu liikaa. 

Sivele kakun reunat kevyesti kermavaahdolla, vadelmatäyte saa kuultaa läpi. Kaada jo hieman jähmeä lakritsikuorrute kakun päälle ja anna sen valua myös reunojen yli. 

Koristele lakukarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti