maanantai 2. tammikuuta 2017

Sokerittomat vohvelit

Hyvin usein olen tehnyt blinejä uuden vuoden juhlintaan, voisi varmaan puhua jo bliniperinteestä. Tänä vuonna, tai siis viime vuoden lopulla, tapahtui kuitenkin kaikenlaista voimia vievää, eikä blinitaikinan tekeminen kaikkine vaiheineen tuntunut ollenkaan mieluisalle. Toisaalta muikunmäti ynnä muut tykötarpeet oli jo ostettu ja jotain iltapalaahan sitä vuoden vaihtuessa tarvittaisiin. Päätin hieman oikaista ja korvata blinit vohveleilla. 



Koska täytteemme olivat suolaisia, halusin tehdä vohveleista sokerittomia. Osan vehnäjauhoista korvasin spelttijauhoilla, koska sitä sattui kaapissa olemaan, esim. ruisjauhot sopisivat varmasti ihan yhtä hyvin. Vohvelitaikinan ohje on kooste useammasta googlaamastani ohjeesta. 






Sokerittomat vohvelit (noin 12 kpl)
3 kananmunaa
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl speltti- tai ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
½ dl (50g voita) voisulaa
2 dl kivennäisvettä

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola koko ajan sekoittaen. Kaada voisula varovasti mukaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Lisää kivennäisvesi taikinaan ja sekoita jälleen tasaiseksi. Paista vohveliraudalla. Tarjoile mahdollisimman pian paistamisen jälkeen.

täytteiksi sopivat esim. savukala, sipuli, mäti, smetana, suolakurkkukuutiot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti