sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Sympaattinen Ljubljana


Aika usein ennen odotettua lomaa mieleen hiipii ajatus sairastumisesta, toivottavasti en nyt vain tule kipeäksi! Me olemme onneksi pysyneet hyvinkin terveinä, mutta joskushan se omalle kohdalle osuu. Tämän vuoden syyslomareissulle lähdin flunssaisena, mutta lähdin kuitenkin. Ja samalla tuli todistettua, että särkylääkkeiden voimalla lyhyt kaupunkiloma sujuu ihan hyvin. Kahvitauot kestivät ehkä hieman kauemmin ja päiväunetkin nukuttiin joka päivä, mutta lomallahan sitä oltiin. 



Matkakohteemme Ljubljana oli sopiva muutaman päivän kaupunkilomakohde; mukavan pieni kävellä, täynnä hyviä ravintoloita ja kauniita näkymiä kuvattavaksi. Kauneinta Ljubljanaa oli pikkuruinen Vanhakaupunki lukuisine siltoineen ja koristeellisine taloineen.












Etäisyydet Ljubljanassa ovat lyhyitä, joten kävellen pääsi hyvin liikkumaan. Näimme myös paljon kaupunkipyöriä ja kesäkuukausina olisimme varmasti pyöräilyä kokeilleetkin. Toisaalta kävellen ehtii aistia tunnelmaa ja katsella ihmisiä aivan eri tavalla kuin pyörän selästä.






Sää oli lokakuun puolivälissä vaihtelevan pilvinen. Aurinko pilkisti parina iltapäivänä, mutta toisaalta sateenvarjoa tarvittiin vain hetkittäin. Auringonpaisteessa tarkeni hyvin kahvitella ulkona ja paikalliset näyttivät syövän vielä päivällisenkin viltteihin kääriytyneinä terassilla. 




Olemme aiemmin käyneet Slovenian rannikolla, Portorozissa, joten osasimme odottaa herkullista lomaa. Sloveniasta on lyhyt matka niin Italiaan, Kroatiaan kuin Itävaltaankin ja se näkyy esim. ruokakulttuurissa. Söimme monta erinomaista pastaa ja risottoa, tryffeleillä maustettuna ja ilman. Isännälle löytyi paikallista makkaraa ja päiväkahveilla leivostarjonta oli erinomainen. 






Hvala Ljubljana!


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kohde, ihania kuvia. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä Ljubljanaa ja koko Sloveniaa matkakohteeksi. Kesäkaudella Finnairilla on suora lento.

      Poista