sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Limoncello-valkosuklaajuustokakku (liivatteeton)

Jouluksi leivon aina perinteisiä herkkuja, kuten pipareita ja joulutorttuja. Joka vuosi haluan kuitenkin kokeilla myös jotain uutta; joko lahjaksi, omaan joulupöytään tai uuden vuoden vastaanottoon. Tällä kertaa uutuuden kunnian sai Kodin Kuvalehden leivontaliitteestä löytynyt Limoncello-valkosuklaajuustokakku, jonka leivoin viemisiksi vanhemmilleni. 

Kakun täytteeseen tuli valkosuklaan ja sitruunaliköörin lisäksi vielä kondensoitua maitoa ja tuorejuustoa. Täyte onkin melko raskas ja rakenteeltaan todella tiivis. Jatkossa olisin valmis jättämään yhden kananmunan täytteestä pois ja vastaavasti lorauttamaan limoncelloa hieman reippaammin. Jos kakun nimessä jo mainitaan limoncello, saa sitruuna mielestäni maistua enemmän kuin häivähdyksenä. 

Limoncello-valkosuklaakakku on hyvää jo nyt ja pienillä viilauksilla siitä tulee vielä parempaa.  




Limoncello-valkosuklaajuustokakku
pohja:
50 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ps (180g) kookoshiutaleita

Kiinnitä leivinpaperi irtovuoan (halkaisija noin 25cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 5 cm:n korkeudelle reunoille. Taikina on tahmeaa, eikä se tartu helposti käsiin. Myös käsien kostuttaminen vesihanan alla auttaa. Esipaista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.

täyte:
100 g valkosuklaata
2 prk (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (396g) kondensoitua maitoa (älä keitä)
2-3 kananmunaa
ainakin ½ dl limoncelloa

Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää hieman jäähtynyt suklaa sekä limoncello. Sekoita täyte tasaiseksi. Valuta täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista kakkua noin 60 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Koristele valkosuklaarouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti