keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Lakritsimantelit (gluteeniton, vegaani)

Nyt löytyi Hesarin ruokasivulta loistava joululahja ystäville, jotka tykkäävät lakritsista! Ja mikä parasta, lakritsimantelit sopivat sekä vegaanille että viljattomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ohjeen lakritsijuurijauhe on gluteeniton luomutuote. 

Lakritsimantelit valmistuvat uunissa muutamassa minuutissa. Maun voimakkuutta on helppo säädellä lakritsijuurijauheen määrällä; lakuhimoiselle hieman enemmän, miedommasta mausta pitävälle hieman vähemmän. Pussita jäähtyneet mantelit ja sulje pussit jouluisella nauhalla. Itsetehty luomujoululahja on valmis. Sukulaisille varoitus, pukinkontista saattaa löytyä lakritsimanteleita!

Suosittelen tekemään heti tupla-annoksen, muuten näitä ei riitä lahjaksi asti. Lakritsijuurijauhetta löytyy nykyään jo ruokakauppojen hyllystä.Lakritsimantelit
1½ tl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
noin 3 tl lakritsijuurijauhetta
100 g kuorellisia manteleita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Mittaa kulhoon suola, sokeri, noin puolet lakritsijuurijauheesta ja vesi. Sekoita hyvin. Lisää mantelit ja sekoita. Levitä mantelit leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Nosta pelti kuumaan uuniin alatasolle noin seitsemäksi minuutiksi. 


Nosta pelti uunista ja sekoittele mantelit irtonaisiksi. Ripottele loput lakritsijuurijauheesta manteleiden pinnalle. Anna jäähtyä, jotta lakritsin maku pääsee kunnolla esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti