maanantai 21. joulukuuta 2015

Soodataikinakoristeet

Omatekoiset koristeet tekevät joululahjoista persoonallisia. Vielä ehtii hyvin valmistaa ihanan vaaleita ja kevyitä soodataikinakoristeita paketteihin tai joulukuuseen. 

Taikina valmistuu nopeasti, se on mukavan pehmeää muotoilla ja taikinan voi kaulita aina uudelleen, joten epäonnistuneetkaan yksilöt eivät haittaa. Olen kokeillut! Koristeiden kuivuminen kestää noin vuorokauden, riippuen siitä, kuinka ohuen levyn onnistut tekemään. Annoksesta tulee parikymmentä piparimuotinkokoista koristetta.

Ohje löytyi Kodin Kuvalehden blogista Ruususuu & Huvikumpu.Soodataikina 
1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa (100g = noin 1dl 
eli reippaat kaksi purkkia soodaa)
1,25 dl vettä

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina kiinteytyy. Minulla tähän meni aikaa reippaat 5 minuuttia (induktiolieden asteikko 5). Siirrä taikina kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi, kun se on jäähtynyt.

Kauli taikina noin 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Minä jouduin kaulitsemaan useammassa erässä, en saanut tehtyä isoa levyä ilman repeämiä. Paina taikinaan kuvioita esim. pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla. Ota piparimuoteilla koristeita, muista tehdä reiät ripustusnauhoille.

Anna koristeiden kuivua yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti