tiistai 3. marraskuuta 2015

Suolapähkinäpikkuleivät

Voisivathan ne kauniimpiakin olla. Näin totesin, kun vedin ensimmäistä pellillistä suolapähkinäpikkuleipiä ulos uunista. Pienet ja kauniit taikinapallot olivat levinneet uunissa muodottomiksi länteiksi. Onneksi maku on hyvä.

Suolankäyttäjänä olen hyvin varovainen, niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Mihinkään leivonnaiseen en ole laittanut yhtä paljon suolaa kuin näihin pikkuleipiin. Silti suola ei maistu liikaa, oikeastaan suolan huomaa vasta jälkimaussa. Ja siitä, että muutaman pikkuleivän jälkeen janottaa mukavasti.



Suolapähkinäpikkuleivät (noin 40 kpl)
125 g voita
2½ dl nutellaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa (vähempikin riittää!)
2 dl suolapähkinöitä
hiutalesuolaa

Rouhi suolapähkinät pienemmäksi esim. tehosekoittimessa. Mittaa pehmeä voi, nutella, sokerit ja suola kulhoon. Vatkaa hyvin. Lisää muna ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä ruokasooda vehnäjauhoihin ja kääntele jauhoseos sekä pähkinärouhe taikinaan. Älä vatkaa enää. Nostele taikinasta pieniä palloja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle hiutalesuolaa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti