Alkuperäiseen ideaan kuului myös jättää kakun reunat viimeistelemättä, jotta täyte näkyy päältä valuvan kuorrutuksen välistä. Kakkupohja oli kuitenkin liian pehmeä (Miten ihmeessä?) ja reunat alkoivat kuorrutuksen painosta kallistua alaspäin. Olen käyttänyt samaa ideaa aiemminkin, joten vaikka lopputulos ei tällä kertaa ollut kaunein mahdollinen, suosittelen kokeilemaan.
Hopeatoffeesta tehty kuorrute on salmarifanin unelma ja lakritsikakun ehdoton kruunu.
Lakritsikinuskikakku
pohjana neljän kananmunan suklaakakkupohja
kostutus vaniljamaidolla
täyte:
3 dl vispikermaa
1 prk (2 dl) vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
noin 1 dl turkinpippurirouhetta
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Laita keskimmäinen pohjalevy täytteen päälle. Paina kevyesti, jotta täyte pursuaa hieman reunojen yli. Kostuta ja levitä loput täytteestä, aseta päällimmäinen levy ja muista kostuttaa myös se. Laita kakku jääkappiin odottamaan kuorrutusta.
lakritsikinuski:
2 dl vispikermaa
150 g hopeatoffeeta
koristeluun turkinpippurirouhetta, noitapillejä, muita salmiakki- tai lakritsikarkkeja
Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet kokonaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kinuski on valmista, kun se alkaa paksuuntua. Jäähdytä kinuskia hetki, jotta se pysyy paremmin kakun päällä eikä sulata välistä näkyvää täytettä. Kaada jähmeähkö kinuski kakun päälle, anna valua myös reunoille.
Koristele esim. turkinpippurirouheella tai noitapilleillä
Mä oon niin kauan haaveillu tekeväni kakun, johon tulis lakritsikinuskia! Sen on oltava parasta ikinä ♥ Takuulla herkullista ollut tämä sinun kakkusi! :)
VastaaPoistaLakritsikinuski on todella hyvää. Kakkusi onnistuu varmasti :)
Poista