tiistai 10. marraskuuta 2015

Lakritsikinuskikakku

Olin jo pitkään halunnut kokeilla tummanpuhuvaa lakritsikakkua ja jostain syystä isänpäivä tuntui sopivalle hetkelle. Ehkä tumma väri liitetään enemmän miehiin kuin vaikkapa äitienpäivään tai lastenjuhliin.  

Alkuperäiseen ideaan kuului myös jättää kakun reunat viimeistelemättä, jotta täyte näkyy päältä valuvan kuorrutuksen välistä. Kakkupohja oli kuitenkin liian pehmeä (Miten ihmeessä?) ja reunat alkoivat kuorrutuksen painosta kallistua alaspäin. Olen käyttänyt samaa ideaa aiemminkin, joten vaikka lopputulos ei tällä kertaa ollut kaunein mahdollinen, suosittelen kokeilemaan. 

Hopeatoffeesta tehty kuorrute on salmarifanin unelma ja lakritsikakun ehdoton kruunu.




Lakritsikinuskikakku
pohjana neljän kananmunan suklaakakkupohja
kostutus vaniljamaidolla

täyte:
3 dl vispikermaa
1 prk (2 dl) vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
noin 1 dl turkinpippurirouhetta

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Laita keskimmäinen pohjalevy täytteen päälle. Paina kevyesti, jotta täyte pursuaa hieman reunojen yli. Kostuta ja levitä loput täytteestä, aseta päällimmäinen levy ja muista kostuttaa myös se. Laita kakku jääkappiin odottamaan kuorrutusta.

lakritsikinuski:
2 dl vispikermaa
150 g hopeatoffeeta

koristeluun turkinpippurirouhetta, noitapillejä, muita salmiakki- tai lakritsikarkkeja

Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet kokonaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kinuski on valmista, kun se alkaa paksuuntua. Jäähdytä kinuskia hetki, jotta se pysyy paremmin kakun päällä eikä sulata välistä näkyvää täytettä. Kaada jähmeähkö kinuski kakun päälle, anna valua myös reunoille.

Koristele esim. turkinpippurirouheella tai noitapilleillä

2 kommenttia:

  1. Mä oon niin kauan haaveillu tekeväni kakun, johon tulis lakritsikinuskia! Sen on oltava parasta ikinä ♥ Takuulla herkullista ollut tämä sinun kakkusi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakritsikinuski on todella hyvää. Kakkusi onnistuu varmasti :)

      Poista