maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ihanan pehmeä mustikkapiiras

Kävin viikonloppuna äidin kanssa mustikassa ja päätin jo etukäteen pakastavani koko marjasaaliin. On tullut leivottua niin ahkerasti heinäkuussa, että pieni tauko olisi paikallaan. 

Ihme lupauksia sitä tuleekin tehtyä. Mustikkaiset makumuistot toivat veden kielelle ja kotiin päästyämme leivoin heti mustikkapiirakkaa yhdellä suosikkiohjeistani. Tässä piirakassa muropohja on perunajauhon ansiosta ihanan pehmeä ja täytteen ranskankerma sopii mustikan kanssa hyvin yhteen. 

Jos innostuit mustikoista, kokeile myös Ruhtinaallista mustikkapiirakkaa.



Mustikkapiiras
pohja: 
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija noin 28cm) pohjalle ja reunoille. Osan taikinasta voi jättää pursotettavaksi piiraan pinnalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

täyte:
2 dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
noin ½ l mustikoita

Sekoita ranskankermaan sokerit ja munat. Vatkaa sen verran, että munien rakenne rikkoutuu kunnolla. Sekoita joukkoon vielä mustikat ja kaada täyte puolikypsän pohjan päälle tai kaada ensin pohjalle ranskankermaseos ja sen päälle mustikat. (Pursota loppu taikina mustikoiden päälle.) Paista vielä noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Heh, oon monesti miettinyt tuota ihme lupausten tekemistä, että miksi kaikenlaista pitääkin lupailla. Yrittääkö sitä jotenkin esittää itselleen, että asiat on vielä ihan "under control", että kyllä tässä vielä tilanteen herroja itse ollaan. Oli kyse sitten leipomisesta, herkuttelusta, kirppariostoksista, mistä tahansa, jolle on kuitenkin tunnusomaista, että se on kivaa itselle. Mut siis hyvä kun leivoit ja jaoit tän ohjeen sen myötä. Ehdottomasti testaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen yrittänyt muuttaa itselle tehdyt lupaukset tavoitteiksi, tavoitetta kohti voi sitten edetä hitaammin tai nopeammin... hitaasti eteneminen on joskus jopa ihan paikallaan, kuten mustikkapiirakan kohdalla :)

      Poista
  2. Ooh, tein tätä nyt mökillä. Olipas hyvää, namskis. Ei pysty lopettamaan syömistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että onnistuit. Mustikkahan on superfoodia, joten anna mennä vaan ;-)

      Poista