torstai 30. lokakuuta 2014

Nutella-banaanimuffinssit

Viime viikolla löytyi Hesarin ruokaliitteestä jälleen mielenkiintoinen ohje, nutella-banaanikakku. Jostain syystä minua ei kakuttanut ollenkaan mutta olin jo pidemmän aikaa himoinnut muffinsseja, joten kokeilin ohjeen sopivuutta suklaa-hasselpähkinä-banaanimuffinsseihin. 

Tein taikinan kakkuohjeen mukaisesti ja se riitti 12:een isoon muffinssiin. Yksi purkki suklaa-hasselpähkinälevitettä (eli nutellaa) riitti hyvin taikinaan, muffinssien sisälle nutellasydämiin ja koristeluun. Jälkikäteen tuli mieleen, että taikinaan olisi hyvin voinut lisätä vielä pähkinärouhetta. 

Ohje on helppo. Suosittelen kokeilemaan!





Nutella-banaanimuffinssit (12 isoa)
taikina:
200 g voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(1 dl hasselpähkinärouhetta)
3 dl soseutettua banaania (3 keskikokoista banaania)
1 dl nutellaa

muffinssien sisälle ja koristeluun nutellaa

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Jos käytät pähkinärouhetta, sen voi sekoittaa jauhoseokseen. Soseuta banaanit. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhoseos, banaanisose ja nutella vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin, mutta älä täytä vielä kokonaan. Laita teelusikallinen nutellaa jokaiseen muffinssiin ja lusikoi lopputaikina nutellan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, jotta muffinssit eivät kuivu. 

Jäähdytä ja koristele lopulla nutellalla. Jos nutella tuntuu koristeluun liian jähmeälle, sitä voi lämmittää mikrossa muutaman sekunnin.

1 kommentti: