tiistai 7. lokakuuta 2014

Teeleidi

Kotikaupunkiini Jyväskylään avautui kesällä teehuone. Idea on kiva ja teehuone kaupunkiimme erittäin tervetullut, teen ystävien määrä kun kasvaa koko ajan. Kävimme kirjapiirin kanssa tutustumassa Teeleidiin viime viikolla.

Teehuone sijaitsee yli 100 vuotta vanhassa, Yrjö Blomstedin suunnittelemassa, talossa. Jo sisääntulo Teeleidiin oli huumaava, lukuisten teelaatujen tuoksu ympäröi tulijan heti ovelta. Valinnanvaikeus iskikin heti, tee pitää tai sen saa valita yli viidenkymmenen irtoteen joukosta. Joukkoon mahtuu esimerkiksi Lutakko-tee, joka kunnioittaa teehuoneen sijaintia Lutakon kaupunginosassa. 

Teen voi nauttia sellaisenaan tai valita seuraksi pientä syötävää. Meidän tutustumispäivänämme tarjolla oli mm. kuningatarpiirakkaa, suklaamuffineita ja erilaisia pikkuleipiä. Suolaisena vaihtoehtona oli croissanteja. Myös gluteiinittomia vaihtoehtoja löytyi.

Teeleidissä järjestetään teekursseja ja -teistingejä, jossa erilaisiin teelaatuihin ja -makuihin voi tutustua rauhassa. Teetä voi myös ostaa kotiin. Ihana idea on torstaisin järjestettävä kello viiden tee, silloin teen kanssa voi brittityyliin nauttia pieniä makeita ja suolaisia herkkuja.

Rakkaus teetä kohtaan näkyy myös sisustuksessa, erilaisia teepannuja ja teestä kirjoitettuja kirjoja on aseteltu ikkunalaudoille ja hyllyille. Lapsille löytyy oma pieni leikkinurkkaus. Mikäli teenjuojia on tulossa kerralla isompi porukka, kannattaa Teeleidistä varata kabinetti. Kesäaikaan voi istua pihalla ja nauttia teekupposensa puun varjossa. 


Komeita irtoteelaatikoita. Speltti-hunajavohveli.

Vielä poislähtiessä katse kiinnittyy kupeista tehtyyn kattokoristeeseen.


Aina on aikaa hyvälle teelle!2 kommenttia:

  1. Tuonne pitää kyllä ehdottomasti päästä, niin paljon olen kuullut kehuja vähän joka puolelta! Rentouttavaa syyslomaa!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Mutta etsi reitti etukäteen, niin vältyt turhalta harhailulta :) Rentouttavaa lomaa sinullekin!

    VastaaPoista