sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pienet omena-puolukkakukot

Tiedätte varmasti tunteen, kun flunssan jälkeen makuaisti alkaa palautua ja yht'äkkiä tekeekin mieli ruokaa. Ruokahalu on valtava. Tänä viikonloppuna pääsin hemmottelemaan syysflunssan jälkeistä olani kotitekoisella pitsalla ja omena-puolukkakukoilla.

Uusimmasta Pirkasta (9/2014) löytyi houkutteleva omena-puolukkakukon ohje. Halusin kuitenkin tehdä yhden ison kukon sijasta pienempiä kukkosia, joten puolitin ohjeen ainesmäärät. Puolikkaasta taikinasta tuli kolme pientä jälkiruoan kokoista kukkosta.

Uudelleen vironnut makuaistini nautti omenan, puolukan ja kanelin yhteistyöstä. Tämä on kausiruokaa parhaimmillaan.Pienet omena-puolukkakukot (3kpl)
taikina:
100 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1½ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikina tasaiseksi. Voitele pienet jälkiruokakupit, minulla kuppien halkaisija oli 9cm ja korkeus 5cm. Taputtele taikinaa kuppien pohjalle ja reunoille. Osa taikinasta jää kukkojen kansiin.

täyte:
2 omenaa (kannattaa valita happamia)
puolukoita
3 tl sokeria
kanelia

Leikkaa omenat pieniksi lohkoiksi. Lisää omenalohkot ja puolukat ruisjauhotaikinalla vuorattuihin kuppeihin. Ripottele jokaiseen kuppiin teelusikallinen sokeria ja kanelia maun mukaan. Peitä kukkojen pinta lopulla ruistaikinalla ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Nauti hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti