lauantai 6. syyskuuta 2014

Kinuski-omenakakku

Minulla on tapana jämähtää. Huomasin tämän piirteen jälleen, kun tein leivontasuunnitelmaa viikonlopulle. Nyt on menossa kinuskikausi, jonka jälkeen tulee todennäköisesti puolukkakausi ja sitten häivytetäänkin jo marraskuun pimeyttä suklaalla.

Kinuski-omenakakun alkuperäinen ohje on Dansukkerilta, mutta tuunasin sitä hieman. Ruokokidesokerin sijasta käytin tummaa muscovado ruokosokeria ja manteli-pähkinä seoksen korvasin kokonaan cashewpähkinöillä. Näitä molempia löytyi valmiiksi kotoa. Kakusta tuli muscovadon ansiosta melko tumma ja hyvin täyteläinen. Pähkinöiden osuutta kakussa jäin ihmettelemään, ne eivät mielestäni tuoneet mitään lisämakua. Olisiko sitten mantelit olleet parempi vaihtoehto, mutta mielestäni omena ja kinuskikuorrutus riittäisivät hyvin.


Kinuski kruunaa muuten hieman tavanomaisen omenakakun.

Kinuski-omenakakku
100 g voita
1 dl sokeria (tavallista, ruokokidesokeria tai muscovadoa)
2 kananmunaa
1 3/4 vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat vatkaten ne yksitellen sekaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää seos taikinaan. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on noin 20cm.

täyte:
3 dl omenakuutioita
100 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
1 dl cashewpähkinöiden ja manteleiden sekoitusta (minulla oli pelkkiä pähkinöitä)
3 rkl sokeria (tässäkin käytin muscovadoa)

Ripottele omenakuutiot taikinan päälle vuokaan. Sekoita ranskankerma, vaniljasokeri ja perunajauho ja levitä seos omenoiden päälle. Asettele pähkinät/mantelit päällimmäiseksi ja ripottele vielä sokeria niiden päälle. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku haaleaksi ennen tarjoilua.

Valuta kinuski kakun päälle ennen tarjoilua. Kinuskin ohje löytyy esim. täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti