tiistai 11. marraskuuta 2014

Vadelma-suklaakreemikakku isänpäiväksi

Isänpäivän lähestyessä minulla ei ollut minkäänlaista ideaa kakusta. Ei löytynyt inspiraatio nettiä selailemalla, eikä se hypännyt eteeni aamulenkillä pimeässä metsässä. Oli siis vain ruvettava tekemään jotain ja uskottava lopputuloksen olevan syömäkelpoinen.

Jostain muistin takaosista kaivoin muutaman vanhan, hyväksi havaitun ohjeen ja niitä yhdistelemällä syntyi vadelma-suklaakreemikakku. Kakun pohjaksi tuli suklaaleivospohja, ensimmäiseksi täytteeksi suklaakreemi ja sen päälle toiseksi täytteeksi mascarpone-vadelmatäyte. Kun Tiitu vielä tuli nonnan avuksi ja koristeli kakun valkosuklaalla ja kaakaojauholla, olivat isänpäiväjuhlijat hämäristä lähtökohdista syntyneeseen kakkuun oikein tyytyväisiä. 







Vadelma-suklaakreemikakku
pohja:
175 g voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kaakojauhe, leivinjauhe ja jauhot keskenään. Siivilöi ne taikinaan vuorotellen veden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (minulla oli kuvissa esiintyvä Teeman uunivuoka, koko 32x24cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.

suklaakreemi:
200 g tummaa suklaata
1 prk (250g) mascarponejuustoa
50 g voita
2 rkl tomusokeria

Vaahdota voi, mascarpone ja tomusokeri keskenään. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se voi-mascarponeseokseen. Sekoita tasaiseksi ja levitä kreemi kakkupohjalle. Toimi ripeästi, sillä suklaakreemi jämähtää melko nopeasti.

vadelmatäyte:
2½ dl kuohu- tai vispikermaa
½ prk (100 g) vaniljarahkaa
200 g vadelmia
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljarahka. Sekoita vadelmasose ja vaniljakreemijauhe kermaan. Levitä täyte suklaakreemin päälle.

Nosta toinen kakkupohja vadelmatäytteen päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele esim. valkosuklaalla ja kaakaojauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti