tiistai 19. marraskuuta 2013

Paprika-fetapaitos - väriä elämään!

Marraskuu meinaa saada minusta otteen. Sitkeänä jatkuva flunssa ja pimeät, sateiset päivät uhkaavat mielenterveyttä. Ulkoilmaa saan riittävästi, kiitos espanjalaisen karvakorvamme, joten kehoni kaipaa selvästi vitamiineja. Siispä paprikakauppaan.

Väriä ja vitamiineja marraskuuhun!

Kesällä teimme lämpimiä kasviksia grillissä. Paprikat ynnä muut kasvikset saivat päälleen lorauksen oliiviöljyä ja palan fetajuustoa. Kääräisy folioon ja folionyytti grilliin. Kokkauksen siirryttyä sisälle muuntui ohje uunivuoassa tehtäväksi. Olemme syöneet paprika-fetapaistosta liharuuan lisukkeena, sellaisenaan iltapalana, tarjonneet sitä vieraille punaviinin kera, lisänneet kesäkurpitsaa ja ottaneet sitä pois. Ja aina se maistuu yhtä hyvälle.

Erivärisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa.

Punasipulirenkaita ja fetaa.

Päälle vielä mustapippuria ja oliiviöljyä.

Paprika-fetapaistos
3 eriväristä paprikaa
1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
2 pakettia palana myytävää fetajuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
timjamia
rosmariinia

Lorauta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Pilko kasvikset ja sekoita ne kulhossa. Meillä paprikat ja kesäkurpitsa ovat olleet suikaleina, punasipuli renkaina. Kaada kasvikset vuokaan. Leikkaa fetasta paksuja levyjä ja levitä ne kasvisten päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja lorauta reilulla kädellä oliiviöljyä. Halutessasi lisää yrttejä. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi.

2 kommenttia: