sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Beaujolais nouveau 2013Meidän ruokakuntamme marraskuun perinteisiin kuuluu ranskalainen uuden sadon punaviini eli beaujolais nouveau. Beaujolais nouveau on valmistettu kuluvan satovuoden Gamay-rypäleistä, ja toisin kuin muut punaviinikaverinsa, se tulee myyntiin jo muutaman kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Myynti alkaa ympäri maailmaa aina marraskuun kolmantena torstaina ja tänä vuonna tuo päivä oli 21.11.

Uuden sadon viinit ovat enemmän tai vähemmän mehumaisia ja sopivatkin parhaiten kevyiden ruokien, kuten salaattien ja kanan kanssa. Me maistoimme tämän vuoden viiniä perjantai-iltana, tonnikalapihvien ja salaatin seurana, takkatulen loisteessa. Hyvästä seurasta ja tunnelmasta huolimatta tuoksusta tuli mieleen banaani ja väristä vadelma. Kuten joka vuosi.


Kerran vuodessa, kevyenä seurusteluviininä, beaujolais on ok. Suosittelen tätä esimerkiksi pikkujouluviiniksi, ei tarvitse ainakaan keskittyä sanomaan mitään fiksua viinin olemuksesta.
 


3 kommenttia:

  1. En ole mikään viinien tuntija, mutta sattumoisin kylässä pääsin maistamaan juuri tätä tänään. Kevyttä seurusteluviiniä oli, sen voin todeta täysin ilman minkäänsortin ymmärtämystäkin. Väittäisin jopa, että hieman hiilihappoa, vai oliko se jo aistiharha??

    VastaaPoista
  2. Hmm...jospa tämän muistaisi ensi marraskuussa, kun viininmaistelu on taas nykyistä ajankohtaisempaa :D

    VastaaPoista
  3. Joku marraskuu tätäkin on kokeiltava!

    VastaaPoista