perjantai 19. huhtikuuta 2019

Juustokakkubrownie (gluteeniton)

Ihanaa, pääsiäisloma! Blogissa on ollut taukoa monestakin eri syystä, kuten tietokone korjaamolla, työ, työ ja työ, makuuhuoneremppa jne. mutta nyt aion postailla viime aikojen leipomukset. 

Uusin Gluteeniton Leivontalehti 1/2019 on kulunut käsissäni, sillä siinä on useita houkuttelevan näköisiä ohjeita. Appelsiini-mantelikakun jälkeen kokeiluun pääsi juustokakkubrownie, joka maistui mukavasti banaanille ja oli supermakea. Leivontahetkestä on jo sen verran aikaa, etten muista yksityiskohtia, mutta ainakaan mieleen ei jäänyt  mitään erityisen hankalaa vaihetta. Oivallinen gluteeniton herkku.



Juustokakkubrownie
taikina:
60 g voita
1 dl sokeria
75 g tummaa suklaata 
1 kananmuna
1 suuri kypsä banaani
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Voitele irtopohjavuoka, halkaisijaltaan noin 20 cm. 

Yhdistä perunajauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe. Mittaa kattilaan voi, sokeri ja suklaa. Sulata seosta miedolla lämmöllä, sekoita välillä. 

Vaahdota kananmuna kevyesti. Soseuta banaani. Sekoita kananmuna ja banaanisose suklaaseokseen. Lisää vielä perunajauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

juustokakkumassa:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pienehkö kananmuna

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos sikin sokin vuokaan taikinan päälle. 

lisäksi:
1 dl Nutellaa

Sulata Nutella mikrossa juoksevaksi. Valuta se juustokakkumassan päälle. Marmoroi pinta esim. lusikan varrella kieputellen.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti