maanantai 22. huhtikuuta 2019

Kinder-kääretorttu (gluteeniton)

Tänä vuonna meillä oli pääsiäisenä suurta juhlaa, kun Nuppu-tyttö täytti kuusi vuotta. Pääsiäisaterian yhteydessä juhlittiin myös synttäreitä ja koska tytöt tykkäävät Kindereistä (ja kaikista muistakin suklaamunista...), nonna päätti tehdä juhliin Kinder-kääretortun. 

Kokenut leipuri päätti leipasta kääretortun remonttitouhujen lomassa. Torttupohja, check. Täyte, check. Kuorrutus, check. Kuorrutteen valuttaminen kääretortulle, hups. Kääretortun siirtäminen tarjoiluvadille, katastrofi. Älä ikinä kuvittele tekeväsi jotain nopeasti tuosta vaan. Keskity!

Onneksi koristelulla pystyi paikkaamaan jonkin verran ja kuvat otin edullisimmasta kuvakulmasta. Maku muuten voitti repsahtaneen ulkonäön mennen tullen.


Kinder-kääretorttu
torttupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl (4 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. 

täyte:
290 g valkosuklaata (Panda)
400 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
1 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua

Vaahdota kerma. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula tuorejuuston sekaan. Lisää sitruunamehu ja sekoita kunnolla tasaiseksi massaksi. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kääri torttu rullalle. Jos täyte on kovin juoksevaa, jähmetä sitä hetki jääkaapissa ennen levittämistä. 

Jähmetä kääretorttua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

kuorrute:
1 dl kuohukermaa
145 g tummaa suklaata (Panda)

koristeluun Kinder-munien suklaata

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa, ota liedeltä ja lisää suklaarouhe. Sekoittele tasaiseksi. 

Kaada/levitä hieman jäähtynyt kuorrute kääretortun päälle ja reunoille. Koristele Kinder-rouheella. Minä käytin lisäksi värikkäämpää suklaarouhetta peittämään repeämiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti