lauantai 9. maaliskuuta 2019

Appelsiini-mantelikakku (gluteeniton, maidoton)

Alkuviikosta hemmottelin itseäni ostamalla uuden leivontalehden. Päiväkahviaikaan on ihanaa selailla leivontalehteä ja suunnitella viikonlopun leipomuksia. Nyt haaviin tarttui gluteeniton (jopa aivan viljaton) ja maidoton appelsiini-mantelikakku.


Kakku näyttää kuvassa kuivahkolle, mutta syötäessä kuivuutta ei tunnista. Kahvin kanssa kakku maistui loistavasti. Maku on mielestäni samalla appelsiinin keväinen ja kardemummaisen jouluinen. 

Alkuperäinen ohje on Gluteeniton leivonta-lehdestä 1/2019.


Appelsiini-mantelikakku (gluteeniton, maidoton)
250g mantelijauhetta
6 kananmunaa
3 dl tomusokeria
2 appelsiinia
1 tl kardemummaa
½ tl vaniljajauhetta (minulla oli vaniljasokeria!)

Pingota leivinpaperi irtopohjanvuokaan (halkaisija noin 22cm). Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Jos haluat täysin gluteenittoman, käytä gluteenitonta korppujauhoa.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Raasta pestyjen appelsiinien kuori. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisvaahtoon appelsiinien kuoriraaste, kardemumma ja vanilja. Sekoita mantelijauhe mukaan. Kääntele vielä valkuaisvaahto taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ritilän päällä ennen vuoan irrottamista. Jäähdytä kakku.

Kakun pintaa voi koristella esim. tomusokerilla.


2 kommenttia:

  1. Ai jai, mulla olis kotona kaikki muut ainekset, mutta appelsiinit puuttuu... Miltähän tämä maistuisi sitruunaraasteen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenköhän kardemumma ja sitruuna sopivat yhteen? En ole kokeillut, mutta kokeilemallahan parhaimmat leivonnaiset usein syntyy :). Rohkeasti vaan!

      Poista