lauantai 2. maaliskuuta 2019

Korvapuustimisu

Talviloma alkaa olla lopuillaan, viikko on ollut rentouttava ja lomapuuhat ovat olleet mukavia. Lomaa on vietetty aikuisten kesken ja pikkutyttöjen kanssa, joten lomapäiviimme on kuulunut mm. yökyläilyä, hiihtämistä ja suomalaisten hiihtäjien kannustamista, mäenlaskua, lukemista, leipomista ja ruuanlaittoa. 


Lomaruokailuun kuuluu ehdottomasti myös hyvät jälkiruuat.  Ennen lomaa työkaverini suositteli minulle korvapuustimisua, joten sitä sitten kokeiltiin. Lomalaisena oikaisimme sen verran, että ostimme valmiit korvapuustit, jonka jälkeen koko jälkkärin tekemiseen meni noin 15 minuuttia. Kahvin maku on valmiissa misussa melko voimakas, mutta itsetehty jälkkäri upposi hyvin myös lapsille. 

Alkuperäinen ohje on Helsingin Sanomista.


Korvapuustimisu
noin 300 g korvapuusteja 
TAI 1 pussi minikorvapuusteja
1 prk (250g) mascarponea
3 rkl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl esperssoa
(1 rkl rommia)
päälle kanelia ja rouhittua maitosuklaata

Leikkaa pullat melko ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa vispikerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. 

Valmista espresso. Terästä halutessasi tilkalla rommia (meille riitti pelkkä kahvi). Kasta pullaviipaleet kahvissa.

Kokoa pieneen kulhoon kerroksittain pullaviipaleita ja mascarponevaahtoa. Ripottele päälle kanelia ja rouhittua maitosuklaata. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti