sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Dumle-muffinit

Jotkut työviikot vain tuntuvat pidemmiltä kuin toiset. Tälläkin viikolla oli homma jos toinen, puhumattakaan ennen ja jälkeen työpäivän tehtävistä lumitöistä. Niinpä viikonlopun koittaessa uusien leivintaohjeiden kokeileminen tuntui tosi väsyttävälle ja päätin turvautua tuttuun, takuuvarmaan tuotteeseen eli suklaamuffineihin. 


Suklaana käytin tällä kertaa Maraboun Dumlea. Puolet levystä rouhin taikinaan ja loput laitoin paloina suklaasydämiksi muffinien sisään. Kaapista löytyi vielä joululeivontaan tarkoitettu normisuklaalevy, joten muffinit saivat lisäksi suklaakuorrutuksen.

Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan.


Suklaamuffinit (12 kpl isoja)
200 g Dumle-suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1½ dl maitoa tai kermaa

Rouhi noin puolet suklaalevystä karheaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan. Yhdistä leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos ja maito/kerma vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe ja kääntele taikina tasaiseksi. 

Nosta lusikallinen taikinaa muffinssivuoan koloihin. Paina kevyesti suklaapala taikinan päälle ja lusikoi lopputaikina suklaapalojen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorruta muffinit halutessasi esim. sulatetulla suklaalla ja koristele nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti