Suklaana käytin tällä kertaa Maraboun Dumlea. Puolet levystä rouhin taikinaan ja loput laitoin paloina suklaasydämiksi muffinien sisään. Kaapista löytyi vielä joululeivontaan tarkoitettu normisuklaalevy, joten muffinit saivat lisäksi suklaakuorrutuksen.
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan.
200 g Dumle-suklaata
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1½ dl maitoa tai kermaa
Rouhi noin puolet suklaalevystä karheaksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan. Yhdistä leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos ja maito/kerma vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe ja kääntele taikina tasaiseksi.
Nosta lusikallinen taikinaa muffinssivuoan koloihin. Paina kevyesti suklaapala taikinan päälle ja lusikoi lopputaikina suklaapalojen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorruta muffinit halutessasi esim. sulatetulla suklaalla ja koristele nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti