lauantai 7. heinäkuuta 2018

Minimustikkamuffinit ja valkosuklaakerma

Taas on mustikka-aika! Talomme takapihalta saa poimittua tuoreet mustikat aamujugurttiin ja pieniin leivonnaisiin. Pakastettavat marjat käydään sitten poimimassa kauempaa.

Ensimmäinen mustikkaleipomus on tänä vuonna mustikkamuffinit. Ohje on suoraan Kodin Kuvalehdestä ja on kuulema haetuin ohje tällä hetkellä heidän sivuillaan. Tämä ohje onnistuu ilman sähkövatkainta, joten mökkeilijätkin pääsevät helposti nauttimaan. 

Meitä on viikonloppuna vain kaksi syöjää, joten tein minimuffineja ja puolitin ohjeen määrät. Kruunuksi kuorrutin muffinit vielä valkosuklaakermalla.




Mustikkamuffinit
1 dl (noin 100g) voisulaa
1 dl kermaa tai maitoa
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
3 dl mustikoita

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita mukaan kerma/maito ja kananmunat. Yhdistä jauhoihin sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot voiseokseen ja kääntele joukkoon mustikat. Sekoita tasaiseksi. 

Jaa taikina voidellun muffinipellin koloihin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

valkosuklaakerma
2 dl kuohu- tai vispikermaa
valkosuklaata maun mukaan

Vatkaa kerma. Sulata suklaa juoksevaksi ja lisää se hitusen jäähtyneenä kermaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti