sunnuntai 14. elokuuta 2016

Mustaherukkabrownies

Loma loppui ja henkinen kelloni kääntyi saman tien syksyyn. Liekö sitten väsymystä, mutta viikonlopun leivonnassa en pärjännyt enää kevyillä kesäherkuilla, vaan mieleni kaipasi suklaata. Paljon suklaata.

Koska viinimarjapensaista kuitenkin edelleen löytyy marjoja, halusin kokeilla serkkuni ideaa yhdistää suklaiset browniesit ja mustaherukat. Browniesin perusohje löytyi netistä, ennen paistamista lisäsin taikinan päälle vajaan kaksi desiä mustaherukoita. Tarjoiluun sopii vaniljajäätelö, mutta maistuu nämä ilmankin. Kiitos Titta ideasta!


Mustaherukkabrownies
170g tummaa suklaata
150 g voita 
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl mustaherukoita

Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi. Varo polttamasta pohjaan! 

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki, lisää sokerit ja suola. Sekoita. Lisää jauhot ja suklaa-voiseos, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20x30cm vuokaan. Ripottele mustaherukat taikinan päälle. 

Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Keskiosa saa jäädä löysäksi. Anna jäähtyä.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Aijai! voisko herkummalta näyttää?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuukin hyvälle! Minulle oli yllätys, miten hyvin mustaherukat ja suklaa sopivat yhteen :).

      Poista