Basilikaa laitetaan piirakassa sekä pohjataikinaan että muruseoksessa päälle. Basilikasokeri on hauska keksintö, sen maku ja väri jo yksinään hurmaa leipojan. Basilikan maun todella erottaa, mutta silti maku on ihanan pehmeä. Moni tästä on tykännyt, basilika ja mustikka sopivat hyvin yhteen. Minun maailmassani basilika on kuitenkin ruokamauste ja sen yhdistäminen makeaan leivontaan vaatii vielä hieman totuttelua.
Basilika-mustikkapiirakka
Aloita piirakan valmistus basilikasokerista:
1 1/3 dl sokeria
½ ruukkua basilikaa
Mittaa sokeri kulhoon ja revi basilikan lehdet mukaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
pohja:
125 g voita
1 dl basilikasokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
400 g (n. 7 dl) mustikoita
(pakastemustikoihin 1 rkl perunajauhoja)
Vatkaa pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria keskenään. Lisää muna. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat pohjan päälle. Pakastemustikoihin kannattaa sekoittaa perunajauhoja ennen vuokaan levittämistä.
muruseos:
50 g pehmeää voita
loput basilikasokerista
1 dl vehnäjauhoja
10 basilikan lehteä
Nypi voi, basilikasokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Pilko basilika mukaan. Ripottele seos mustikoiden päälle. Itse halusin jättää mustikoita näkyviin ja muruseoksesta meni vain puolet.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti