Tämä ohje löytyi Kakkukupu-blogista. Täyte on ihanan täyteläistä ja sitä on riittävästi! Piiras on parhaimmillaan jäähtyneenä.
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna sekaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 18 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille aivan ylös asti.
täyte:
noin 5 dl raparperin paloja
1 prk (397g) kondensoitua maitoa (Älä keitä!)
200 g turkkilaista jugurttia
1 muna
Paloittele raparperi, kaada palat vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte raparperien päälle. Siisti reunat. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte jää hieman hyllyväksi, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Säilytä viileässä.
Sitä aina joka kevät hakee uutta raparperipiirakan ohjetta, minä nappaan tämän mukaani ja testaan. Kuulostaa herkulta :)
VastaaPoistaHyvän näköistä! Kiva kun löysit mieleisesi reseptin blogistani :)
VastaaPoistaTein tätä myös, maku oli herkullinen. Ulkonäössä en yltänyt tasollesi. Tein piirakan makaronilaatikkovuokaan, kun mökillä ei ollut kakkuvuokaa :)
VastaaPoistaIhailtavaa luovuutta :) Ja maku on pääasia!
Poista