maanantai 18. toukokuuta 2015

Ryhmä Hau-kakku

Sain kunniatehtävän tehdä täytekakun neljä vuotta täyttävän pikkuherran syntymäpäiville. Synttäreitä juhlittiin Paw Patrolin eli suomeksi Ryhmä Haun merkeissä. Kakkuun toivottiin ryhmän logoa ja tassunjälkiä.

Ryhmä Hau oli minulle aivan vieras lastensarja, joten kakun suunnittelu alkoi tietokoneen äärestä. Google sivisti minua sen verran, että itse kakku oli helppo toteuttaa. Jälleen kerran, lasten kakkuja on niin hauska leipoa ja aina oppii uutta!






Ryhmä Hau-kakku
levykakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajuhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja heti sokeroidun voipaperin päälle. 

Paistoin kakkua varten kolme pohjaa. Pohjien kostutukseen käytin vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitojuomaa. 

täyte 1:
½ prk lemon curd-tahnaa
1 annos suklaakreemiä

suklaakreemi
200 g tummaa suklaata, esim. Panda
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
50 g voita
2 rkl tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja mascarpone keskenään. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se voi-mascarponeseokseen. Sekoita ripeästi tasaiseksi. Huom. suklaakreemi jämähtää nopeasti, joten kakun kannattaa olla muuten valmiina.

täyte 2:
½ prk lemon curd-tahnaa
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
n. 1 tl vaniljakreemijauhetta


Vatkaa Flora vispi jämäkäksi vaahdoksi. Siivilöi vatkaamisen aikana mukaan vaniljakreemijauhe, sekin jämäköittää vaahtoa. Lisää vaniljarahka vispiin ja sekoita tasaiseksi. 

Kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan. Kostuta pohjalevy, levitä lemon curd ja suklaakreemi. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Levitä curd ja rahkaseos. Nosta lopuksi päällimmäinen levy, muista kostuttaa myös se. Kakku kannattaa täyttää jo edellisenä päivänä, näin se ennättää kostua tarpeeksi. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin yön ajaksi.

Kuorruta kakku seuraavana päivänä. Sokerimassan alle kannattaa laittaa esim. vatkattua kermaa, se pitää kuorrutteen paikallaan. 


Kuorrutus ja koristeet ovat kaikki sokerimassaa.

7 kommenttia:

  1. <3 taas yksi mahtikakkuluomus sulta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä kerran: kakku oli koko juhlien puheenaihe!

    VastaaPoista
  3. Kakku oli kieltämättä superhyvää! Saisko vielä tarkempaa ohjetta? Oliko kakkupohjat valmiita vai itse tehtyjä ja mitä tuohon suklaakreemiin tuli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista. Kivahan se on, kun onnistuu :) Olen nyt päivittänyt ohjeen tarkemmaksi.

      Poista
  4. Mahtavan oloinen ohje, täytyy laittaa testiin. Muutama tarkentava kysymys, paistetaanko pohjat ihan vain uunipellillä, eli onko se oikea koko pohjalle? Kuinka monelle hengelle kakusta keskimäärin riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kakku onnistui hyvin :). Paistoin pohjat uunipellillä ja kakkua kootessa siistin reunoja, joten koko on uunipeltiä hieman pienempi. Nämä riittäävyyskysymykset on mulle aina hankalia, kun juhlissa on aina muutakin syötävää. Muistan kakun tilaajan tilanneen kakun noin 20 hengelle, joista iso osa lapsia. Hyvin riitti.

      Poista