maanantai 2. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-porkkanapalat

Uusimmassa Pirkassa (3/2015) oli ihastuttava porkkanakakun ohje. Koska porkkanakakku (tai porkkanapalat) on jo hyvinkin tuttu leivonnainen, teki mieleni heti tuunata ohjetta. Suuria muutoksia en tällä kertaa tehnyt, jätin inkiväärin pois ja lisäsin taikinaan valkosuklaata. Ihanan makea herkku!




Valkosuklaa-porkkanapalat
5 dl (n. 350 g) porkkanaraastetta
150 g voita
3 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
n. 100 g valkosuklaata

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Voitele noin 20x28 cm:n uunivuoka. Raasta porkkanat raasteeksi. (Itse jätän raasteen hyvin karheaksi, se antaa leivokselle purutuntumaa.) Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti käännellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne, sekä valkosuklaarouhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

kuorrute:
1 rasia (n. 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeluun: 
valkosuklaarouhetta
jäisiä puolukoita

Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto, voi, tomu- ja vaniljasokeri sileäksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele valkosuklaarouheella ja puolukoilla. Voit leikata pohjan annospaloiksi koristelun jälkeen tai koristella valmiiksi leikatut palat yksilöllisiksi leivoksiksi.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti