Valkosuklaa-porkkanapalat
5 dl (n. 350 g) porkkanaraastetta
150 g voita
3 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
n. 100 g valkosuklaata
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Voitele noin 20x28 cm:n uunivuoka. Raasta porkkanat raasteeksi. (Itse jätän raasteen hyvin karheaksi, se antaa leivokselle purutuntumaa.) Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon rasva ja porkkanaraaste varovasti käännellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne, sekä valkosuklaarouhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
kuorrute:
1 rasia (n. 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
koristeluun:
valkosuklaarouhetta
jäisiä puolukoita
Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto, voi, tomu- ja vaniljasokeri sileäksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja koristele valkosuklaarouheella ja puolukoilla. Voit leikata pohjan annospaloiksi koristelun jälkeen tai koristella valmiiksi leikatut palat yksilöllisiksi leivoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti