sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Liivatteeton hunaja-jogurtti-mascarponekakku

Pehmeää mascarponea, valuvaa hunajaa, kirpeää sitruunaa. Näitä kaikkia pitää sisällään liivatteeton juustokakku, jonka tein ronskisti uunivuokaan, aivan niin kuin Helsingin Sanomissa kehotettiin.

Ulkonäöllisesti kakku ei ihan pärjää irtopohjavuokaan tehdyille kavereilleen, mutta se on helppo valmistaa ja sopii makujensa puolesta hyvin pääsiäisen jälkiruoksi. Kreikkalainen jogurtti ja mascarpone ovat tuhtia tavaraa, ohjeen mukaisesta kakusta riittää isommallekin porukalle. 

Kakusta saa helposti gluteenittoman valitsemalla gluteenittomat digestivekeksit. Makeutta voi säädellä päälle valutettavan hunajan määrällä. Jälkikäteen tuli vielä mieleen, että täytteeseen voisi hyvin lisätä sukaatteja tai rusinoita. Vaihtoehto pashalle!




Hunaja-jogurtti-mascarponekakku
pohja:
100 g digestivekeksejä
100 g (1pussi) mantelilastuja
80 g voita

Murskaa keksit ja noin puolet mantelilastuista hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita keksi-mantelimurut ja voi keskenään. Taputtele seos uunivuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle.

täyte:
750 g (3 rasiaa) mascarponea
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 isoa munaa
1-2 sitruunan kuori
1 appelsiinin kuori
1½ - 2 dl juoksevaa hunajaa

Raasta sitruunan ja appelsiinin kuori. Yhdistä kulhossa mascarpone ja jogurtti. Sekoita mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitrusten kuoret ja hunaja ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Peitä foliolla ja paista 150-175 asteessa tunti. Poista folio tunnin jälkeen ja paista vielä noin 15 minuuttia, jotta pinta saa väriä.

Uskalla ottaa kakku uunista, vaikka se ei olisikaan hyytynyt kokonaan. Kakku tarjoillaan kylmänä ja se kiinteytyy jäähtyessään.

koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
juoksevaa hunajaa

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Annostele juustokakkua kauhomalla lusikalla vuoasta, ripottele mantelilastuja ja valuta hunajaa päälle maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti